älskade liv

Sveper en mango och lyssnar på fåglarna i Kinas ambassads palmer. Det luktar värme och smakar sommar. Klockan 07.00 var vovven och jag ute och sprang ikapp soluppgången, sen har resten av dagen spenderats i telefon med UK. Nu sitter jag här med min mango och vet varken in eller ut. Skrattagråtaskrattagråtaskrattagråta. Livet blir inte lättare och bekymmerslöst i ett varmt land med palmer. Lärorikare? Ja. Rentav bättre? Nej.alla får ligga

Lämplig huvudkudde. Med lämpligt budskap.


Det vackraste

Här råder stilla frid
och jag glömmer både rum och tid

philosophyDetta har jag läst 3 gånger om dagen i några dagar nu och skall fortsätta resten av mitt liv. Skriva ner det på papper och bära med mig i väskan. Överallt. Alltid. Skall påminna varenda jävel så länge jag lever, varenda individ som saknar all form av perspektiv skall jag kasta en miljon lappar med dessa orden på. Rakt i ansiktet. Jag vet alldeles för många hemma i Sverige som borde gå i terapi för otacksamhet och i min åsikt förvrängd livssyn. Live and love och sluta spendera energi på onödigheter. Deal?Vovven och jag spenderade gårdagsnatten hos älsk, somnade halvvägs innanför dörren medans gänget spelade wii i en alkoholdimma hela natten. Väcktes av ett baby i nacken och en varm kropp tätt intill runt 06.00. Har aldrig varit lyckligare. Nu skall jag göra en playlist som kommer få mina nerver att dansa samba, suga på en werthers original och andas. Det nalkas powerwalk i solnedgången.

Kärlek.

helvetesdesign

Idag blev manfriend Team Leader för vårt brittiska team. Galet stolt flickvän!!! Så nu är han min boss, sjukt sexigt. Jag sa att han fick lov att använda det i alla möjliga lägen och om jag känner honom rätt har han redan börjat skriva en lista.. Imorgon skall vi se O Ritual. AY CARAMBA!!

Vad jag gör ikväll? Nä men jag sitter och dricker sangria och designar mitt eget helvete, du då?

Mitt helvete:

lier
Circle I Limbo

tiger woods
Circle II Whirling in a Dark & Stormy Wind

uglies
Circle III Mud, Rain, Cold, Hail & Snow

cheater
Circle IV Rolling Weights

sadam hussein
Circle V Stuck in Mud, Mangled

River Styx

Osama bin Laden
Circle VI Buried for Eternity

River Phlegyas

lenin
Circle VII Burning Sands

stalin
Circle IIX Immersed in Excrement

hitler
Circle IX Frozen in Ice

Design your own hell

www.gaydeceiver.com/misc/hell/

Nu ska jag hänga på stumbleupon.com hela natten. Puss!!


puss.

Lite grått. Men de exotiska fåglarna i Kinas ambassads höga palmer skriker endå. Man behöver liksom inte bli tyst och nere för att solen inte skiner. Strax rulla ner till jobb och mysa med England, but remember kids:

"Everybody is a genius.
But if you judge a fish by its ability to climb a tree,
it will live its whole life believing that it is stupid
".

Hörs sen!

kärlek > allt annat

Vi står runt hörnet, andas nära, näsorna nuddar, jag fokuserar på hans läppar, som jag brukar, och sen "pling" som han säger när han avfyrar det bredaste leendet. Gatulampan lyser svagt, men vackert. Det finns ingen luft mellan oss. Sen ljudet, ljudet han gör som ger mig gåshud. "Mmmm". Det ljudet. Vi dansar sakta, det finns inget annat i hela världen. Jag försvinner långt nerborrad i hans nacke. Vi står vid en gata i ljummen kvällsvärme, palmer en bit bort men det hade lika gärna kunnat vara isberg, det spelar ingen roll för det är kärlek, kärlek borttappade i varandra i Lissabon.torsdag: nu.Imorgon skall jag köpa ett block, vaniljljus och skriva enda in på småtimmarna. Tills kaoset plockats ut ur hjärnan och lagts i små högar mellan raderna. Jag skall inte reda ut det, bara lägga framför mig en stund och plocka ut det som behöver fokus, resten kan vänta ett tag.

One love.

Om och om och om igen lyssnar jag på låten som påminner om Jennie. Återfann den nyss och gråter floder så mycket jag saknar tösen och alla våra år av busigheter. Kommer inte lyssna på något annat på hela kvällen.


tuesday!!

Hade plötsligt utvärdering på jobbet igår igen. Vi får ofta runt 4-5 samtal utvärderade. Igår kom chefen fram och sa "You had 100% on the first call, I don't need more than that call to convince me. Congratulations". Och så gick han. Mitt huvud växte till en jätte kaxighets-ballong och sen kände jag mig som VÄRLDSKUNG hela dagen. För övrigt så råkade jag bränna mig en smula i solen igår och fick ungefärlus 25 "Oh my god, are you ok?"-kommentarer. He he vad sött att dom inte har en aning om hur det går till när jag upptäcker att sommaren har anlänt vaje år. Det finns en term för solmissbrukare, Kajsa vad hette det nu igen? Många frågade: Why are you so red!? KANSKE FÖR ATT DET ÄR SOL OCH 30 GRADER UTE ERA MONGOS, KASTA AV ER VINTERJACKORNA VA!!

Har varit och veckohandlat för 14 euro (ha ha ha ha!) och skall strax kasta ihop en kyklingsallad och rulla nerför backen och underhålla England hela långa dagen. Igår var det en tjej som sa: "If you guys call me again in the evening I will call the police due to harrassment". Lugn och fin babycakes!
men OJ

Wawawaa det är typ 20 grader fortfarande och sista hundrundan kl 21.30 är LÖKIG! Värmebölja i mars, antar att det nalkas svettmaratonchampionship i maj då ja.


svettlöken-fröken tidigare idagsvettlöken-fröken ikvällDet var ett jäkla tutande på båtarna i hamnen. Någon som känner sig lite extra angelägen att konstatera sin existens? Men hade jag båtat från typ Australien till Lissabon hade jag med tutan som bara fan vid ankomst. Alltså faktiskt.

En varm sommarhelg

Mys vid min älskade staty

Mys på Festival 5 elementos. Inväntar photos från en snubbe i vårt gäng som är fotograf och tog en massa läckra bilder med sin systemkamera. Jag och Daniela fastnade för dessa fina asiatiska träskulpturerna.Hippi-festival. Som Norrland En av scenerna under stora trästockar. Men hur fint!Manfriend under vackra träd. Fotografen i hatt, absurt rolig människa.Långprommisar med vovven

Ner i älskade hamnen.Värmebölja. Nöjd vovve dränkt i vattenDär sitter han och mediterar.En stor...sak. Ingen vet vad. Typ hamn-pynt.Spana på firrar
Nu är vi brunbrända och goa och skall vila ögonen på Girls Next Door tills kvällsmörkret klappar oss till sömns.

ouff

Satte mig i min antika gammla fontän, mitt favorit ställe i hela Lissabon. Såg en liten myra som bar upp en död myr-kompis i famnen och kämpade iväg. Jag började gråta och gick in. Dricker mera sangria och laddar för Festival 5 Elementos. Skall dricka öl tills solen går ner...och upp igen (och förmodligen hänga utanför toan mestadels. Min blåsa är mindre än en atom, kan likagärna ställa mig i kön igen med en öl i handen när jag har kissat klart..)


he-he-heeej!

21 grader i skuggan idag. 23 imorgon. Enligt pessimistiska smhi.se, i min kropp är det typ 45 grader i skuggan. Svettades bort halva kroppsvikten efter en underskattad powerwalk i hamnen. Sommar tider hej hej sommartider i ipoden och en vovve som försökte sig på att våldta varenda duva. Massor med underbart folk ute i sommaren och Lissabon har aldrig varit vackrare.

Nu stabiliserar vi oss med sangria. Ja mamma, det är det enda jag får i mig. Sangria och ballerinakex.

överleva

Just nu känns det helt jävla sinnesrubbat jobbigt att inte kunna åka till McFlys Wembley gig som vi har biljetter till. Vill slita ut mitt hjärta och trampa på det 500 gånger. Mår illa av tanke på att missa hela arenaturnén. Känns nästan såpass jobbigt att flytten hit är ovärd. Så jobbigt känns det exakt nu. Bara precis nu.

Surfing the sun as it starts to rise


don simon

Här sitter jag i morgonrock med Don Simon och filosoferar. Kollar på Girls next Door avsnitt med "kommentarer från aktörerna"-spåret aktiverat. Då känner jag mig inte så ensam. HA HA HA HA. Är ju inte ensam endå, har ju Don Simon. På lördag skall vi tydligen på någon festival/tjohejsan/grej med musik and stuff. Inte Don Simon och jag utan manfriend och hans rommies. Om så är fallet så skall jag ta med mig kameran ta foto på varenda partikel. Alltså på allvar. Jag skall bli utkastad för paparazzi-rier. Herregud om där finns marknad, då kollapsar jag. Helvete om jag hittar det lilla antika bordet jag har i huvudet där, då kommer jag behöva vara tvungen att köpa det åh kära nån så opraktiskt, släpa runt på ett bord på en festival ha ha haaa!

Lullig är vad jag är nu. Sangria till frulle med va?


Dagens portugisiska ord:Nervpåfrestande - Enervante


hejhejpålunchen!wake me up before u go go

Sol i Lissabon. Jag skall strutta som Carrie Bradshaw ner till jobbet och glida in med en skön TADAAAA!!! musical-entrance. Säkert sjukt uppskattat. Längtar ihjäl mig till ikväll, no reason, jag har bara bestämt att denna onsdags-kväll kommer bli lite extra bra. Det är inte nyttigt att längta sönder sig till helger, rocka sönder en helt vanlig veckodag istället så skall ni se att livet blir bra mycket roligare (och inget "åh nej det är Måndag"-bullshit). PUSS!
hej

Googlar bibliotek och våffeljärn. Rockstar. Finns det våffeljärn i Lissabon? Finns det våfflor? Klart som fan det finns våfflor, allt som är sött finns här. Folk kollar snett när jag äter ett äpple på jobb. ÅHH vad meningslöst skitinlägg, vem fan bryr sig? Jävla blogg. I don't crare. Puss nu ska jag glo på film, Hade jag haft sangria nu hade jag supit mig redlöst full och dansat tango med min hund i vardagsrummet sen deckat på toa. PUSS JA!


€240

Med 240 euro efter utgifter i månaden lever jag ett nytt liv i ett nytt land. I ett land i kris. Med ett främmande språk. Med en helt annan kultur. Varje dag är en ny liten kamp. Innan jag flyttade fick jag sällskräck av vardagen, märkte inte vad jag fick serverat på silverfat, slutade känna för allt var för invant. Gick in i ett robot-läge, inga utmaningar som skakade om. Stand-by mode var inget för mig. Så jag förflyttade mig själv och det bästa jag har på 4 ben och placerade mig lite längre ner på kartan.

Jag är nu fattigare än jag någonsin varit, jag kämpar med längtan efter dom jag älskar där hemma, jag kämpar med nytt språk, nya intryck och nya seder. Men direkt efter jag lämnar Sverige blir jag månadens anställd, möter mitt livs kärlek och börjar andas igen. Jag kommer aldrig värdera rikedom högre än det jag fått uppleva hittils. Detta är inte för evigt, jag vill vara såpass ekonomiskt berikad om ett par år att jag kan bidra med en bra vardag till min kommande egna familj, men just nu, just nu nöjer jag mig med kärlek och dagliga utmaningar i ett land där vi tar på oss vårjackan i Januari. På 240 euro i månaden - med ett leende.
Coelho

"Och jag kommer alltid hålla i det lilla jag har för jag är för liten för att erövra världen"

boa noite!


tssssssss på idag!!!

Alltså dra mig baklänges and call me judith vilken förjävla bra dag jag har. Vaknade 07.30 pigg som en idiot och knycklade ner frulle i magen och pussades med svansnisse i sängen till typ 10 då jag ansåg att det var dax för roomie att vakna, väsnades lite för att hon skulle "vakna av sig själv", vill ju inte väcka stackarn. EHE. Vi struttade som två asnöjda hurtbullar nerför gatan och väntade på bussen till IKEA, satt så fördjupade i våra diskussioner om typ...köttbullar... att vi missade bussen. Den körde förbi oss. Vi missade alltså bussen while being on the actual bus stop. Vilken jävla talang.

Vi strosade runt på IKEA i timmar och jag spann som en kisemise och fick kärlekshysteri inne på matavdelningen. I mitt glädjerus började jag prata om Sverige med tanten i kassan, sa tack tack och blev stolt ägare till knäckebröd, Malaco fiskar samt ballerinakex NOM NOM NOM! Svepte en varmkorv och 2 espresso och trummade på busssätet som en besatt hela resan hem.Pysslade ihop IKEA-stuff, tryckte i mig köttbullar med mos sås och lingon (ojojojojojojojjj), städade hela satans rummet not health department clean, but Monica clean! Ni som inte sett Vänner borde inte fatta. Rusade iväg på en modig powerwalk med en osugen hund i mörkret och sitter nu med ballerina och en sangria med färska jordgubbar och is.

Ummm watcha say?
Nuuu va!

aint no day like a mcFly-day

Väntar på roomie som gosar med badrummet. Vi skall occupera IKEA, som spartanerna skall vi inta byggnaden. Eller som en tsunami ska vi välla in över hela området. ha ha kul såhär i katastrofala tider. Fyfan för opassande skämt. Ska kolla på varenda liten Mcfly video och DVD i hela världen ikväll, till det skall jag äta SVENSKT FUCKING GODIS!!!!

Åh gud. Jag får rysningar.

Ska skala bort roomie från badrumsspegeln och övertala henne att skönhet är vackrast naturligt. Are we there yet!??


tjo.

Fyfan trycker i mig M&M's som om det inte fanns en morgondag. Sockerbakis imorgon. Ska till ikea imorgon och läsa alla svenska möbelnamn högt, äta upp alla köttbullar och sitta i alla soffor. JULAFTON!!!!!!!!

Bakismonster efter sangria-plaskande

grubblar. lite sådär

Sitter på trasiga trappor under exotiska träd och lättar på hjärtat med mannen i mitt liv.
Bakar kladdkaka och skypar med kvinnan. Hon med djupet.
Tänker tillbaka på den mest fantastiska helgen.
Sneglar ner på mitt finger. Det är fortfarande blått.
Tittar ut på himmlen, det regnar i Lissabon. Vackert regn.
Planerar en helg med IKEA och Mcfly. Och skype med moder.
Funderar på hur jag skall lösa knuten i magen.
Bitterljuva liv.simple life

Lyssnar på Sex and the city 2 (lyssnar bara på filmer nuförtiden) och tänker "Vad gör jag nu?"


when love takes over
Runda efter runda i Bairro, bryta finger i dörröppning, gå gå gå, laga romantiska middagar, överkonsumtion av sangria, skratta så kroppen värker, komma ut ur klubben klockan 07.00. Vår helg var så fin.


kastrullkyckling

Är så exalterad över syster som kommer imorgon att jag står i köket i morgonrock och sveper kyckling med ris ur en kastrull. Så jävla exalterad är jag. Och till min Josso, jag har inte glömt dig, snart kommer det ett mail!

Nu ska vi sova i camp Sweden/Germany (Swermany?). Upp i ottan och trakassera England!


karlsong po takeeet

Här sitter jag på taket och kuckilurar och filofoferar. Om ni kanske undrade.


RSS 2.0