hennes morgon.

Hon vaknar halv 8, dricker kaffe med lite mjölk i sin enorma oranga mugg vid den franska balkongen med svart räcke. Hon tittar ner på gatan som för inte alls länge sedan var full av sorl och musik från all världens hörn. Hon lugnar vovven som vill leka hela havet stormar på Sara som fortfarande sover i den obekväma dubbelbäddsoffan med oranga sängkläder efter en jobbnatt på baren. Hon går ut med minimonstret, bär honom ner på gatan, akta glas på marken. Dom går en sväng runt området, han jagar duvor (favorit) hon luktar på livet (favorit). Hon kommer in, tar på sig sina solglasögon och lämnar 2an med snedtak. Hon går nerför den branta lilla smala trätrappan, hon har vant sig vid den nu. Hon trycker på den röda låsknappen och går ut på gatan, det är lite halvkyligt, snart kan man inte gå i t-shirt på morgonen längre. Det börjar bli vinter. Hon halvspringer längst ner på Rua da Atalaia, inte stressad men backarna gör det omöjligt att inte springa en aning. Hon tar sig förbi posten, metron, frivilliga brandkåren, ett par palmer och når innom ca 8 minuter centralstationen Cais do Sodre. Hon ställer sig bland ca 30 andra resenärer och väntar på, allra hellst, spårvagn 15E mot Algés. Den är lätt att slippa betala på. Hon åker ca 3 minuter, en väg som konstigt nog skulle tagit en halvtimme att gå, och hoppar av vid floden och palmer under en röd bro, korsar gatan, går uppför trapporna och in på receptionen på jobbet.

Hon har börjat sin vanliga dag i Lissabon

Kommentarer
Postat av: Mum

Så bäst och underbart!

2010-10-30 @ 09:59:53
Postat av: Holkis

Älskar att jag känner igen ALLT! :D Nu vet man att även om det var för en kort stund så har man lärt känna en stad i världen så pass att man vet precis hur din morgon ser ut när du trycker på den röda låsknappen, går förbi posten och sätter dig på "bäst att planka på-spårvagnen". Fortsätt simma, fortsätt simma :D

2010-10-30 @ 10:37:21
Postat av: Martin

Härligt story det där du! måste även vara härligt att springa upp för backarna på hemvägen, ökar andingen, mer liv att andas in :) sluta aldrig andas!

2010-10-30 @ 12:22:57
Postat av: KIMPALIMPA

fortsätta andas och fortsätta simma, CHECK!

och jag älskar dig mumma :)

2010-10-30 @ 12:33:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0