oogaboogawoaawa

Var fan är min kamerasladd? VA?

Alltså allt är utspritt nu, har svettats Lissabon runt med grejjer i flera dagar och imorgon kommer min tolk/jobbkompis/spillavinpåfyllanvän/chaufför Rita och hämtar upp mig så vi kan köra lite grejjer till nya lyan. Gud så angenämt!!! Sen kommer ju givetvis Nilsson och hälsar på ett par dagar, då ska vi ha 3 dagars karatefylla. Från och med imorgonkväll har jag inte internet på ett par dagar. Capish? Glömde min tandborste i Sverige och har inte borstat tänderna på 3 dagar. Ha ha ha! Godnatt.


mörker

Ligger i sängen fortfarande. Dörren är stängd och rummet har inget fönster, så det kan vara vilken tid på dygnet som hellst om inte klockor hade funnits här. Det är något speciellt med mig och udda tider på dygnet, jag älskar att vakna tidigt och ha en konversation med roomie, blogga, ta en runda med vovven eller se ett avsnitt av Vänner för att sen somna om. Nu är klockan 10 tyvärr, men när jag ligger här i mörkret med vovven fortfarande snurandes fullt ovetandes om att dagen redan är här så önskar jag lite att klockan bara var 05.00. Är inte redo att släppa in ljuset än, det är så härligt att bara ligga i mörker och inte riktigt se det faktiska, utan bara vara endå.

Gud så härligt.

Mitt hjärta dansar salsa

Hemma i Lissabon igen. Pixie Lott lindar in mig i härlighet (som om mitt liv inte är underbart nog). Hon sjunger denna, denna, denna, denna och denna tills min hjärna snurrar och ler brett. Min långhelg i Sverige över julen var magisk, kommer må bra för evigt åt alla mina fina hjärtan där uppe jag spenderade kvalitetstid med, och som jag har äran att få ha i mitt liv. Men att återvända till mina hjärtan här nere gör mig magsjuk av lycka.

Älskar.


morgonkvistblogg

Här ligger jag klockan 7.30am i lillebrors säng. Vaknade för ca en halvtimme sedan utan anledning och kan icke somna om. Har aldrig varit såhär lycklig i mitt liv. Efter julfirande i Sverige med mer kärlek än något i hela världen återvänder jag snart till mitt fina Lissabon igen där lika mycket massa kärlek väntar från mina underbara. Om jag får fortsätta känna såhär så behöver jag inte ens en lägenhet. Då kan stå på gatan och utstråla kärlek bara. Liksom varje dag ungefär.

Nu ska jag spela tetris på mobilen.


I'm up!!

Busy busy busy skall till jobbet och säga hejdå till mina små pluttungar, till lägenheten och hämta min resväska, pass och lite stuff och släpa den hit sen "packa" (lägga i påsarna jag fraktar till Sverige åt AC som hade för mkt vikt). Vet ni vad jag ska göra sen?

FLYGATILLSVERIGEOCHTRÄFFALLAMINAÄLSKLINGAR!!!!

Oh my gaaaaaaaaawd!!!!!!

Lever som fan

Det blir mest att vi dansar i regnet. Vi känner inte ens att vi blir blöta.


bom dia!

Rita och jag ska till banken och slutföra mitt konto. Rita är min alldeles egna tolk, ibland får portugiserna för sig att dom aldrig hört på maken när man pratar engelska och bestämmer sig för att helt enkelt inte alls förstå. Då är det bra att ha Rita. Det är även bra att ha Rita när man har tråkigt på jobbet eller när man behöver någon att spilla vin på när man är full.

Idag är jag såhär glad:Och dagen har inte ens börjat. Challenge me in happiness and you'll lose sucker. LOSE!

sjugoförsta dec tvåtusentio

Lyckligaste tjejen på jorden.


camp sweden

Nu börjar det dra ihop sig för avfärd för oss båda här hemma på Rua da Atalaia 141, vi har städat som små slavar och flyttat in i lilla sovrummet båda två med elementet på 30'c vilket i sin tur har resulterat i att storarummet har förvandlats till Sibirien. FAKTISKT! Man måste klä på sig mer kläder om man skall in dit, och tänka sig att jag sov där innan.. Från kyla och obekväm bäddsoffa till värme och en säng, lyx utan dess like. AC är iväg på släkt-tjohejsan och jag umgås med mig själv och Phantom of the Opera och dricker te ur sopp-kopp i vårt nya läger i lilla rummet. HA!

sablars järnspikar!

(Vi måste lägga 50 cent i en burk om vi svär på jobbet nuförtiden, och jag försöker reglera min ekonomi lite genom att öva bort all min svordom-het). Alltså, om jag inte speedar på processen så kommer jag bli av med hela min lön på 2 dagar. Kom igen allihopa nu övar vi! Gosh darn it! Bloody hell! Oh fudge!

Det e fan attans vad svårt det ska vara. Jag har fan tourettes.


[aj lav sowiden]

Tog en promenix i området vid nya lägenheten med doggy och Sill-dill igår efter jobb och runt hörnet hittade vi Sveriges ambassad. Jag bor alltså granne med Sveriges ambassad. Låt mig upprepa, jag bor granne med Sveriges ambassad. Hittade även Kinas ambassad en stenkast bort. Tror ni dom låter mig snylta på deras internet? Dom har säkert öppet WiFi, staten som censurerar google. Ha ha ha ha! Jag tänkte att det känns sjukligt tryggt att bo i närheten av ett gäng ambassader med aktiv security dygnet runt, tills jag kom på att det kanske blir lite jobbigt om någon av länderna hamnar i krig och ambassaderna blir måltavla. Men sannorlikhet är nog inte så enorm att Kina, Sverige, Bulgarien, Holland eller Rumänien hamnar i krig any time soon hehe. Iallafall, tillbaka till Sveriges ambassad. Vi möttes alltså av en big-bauta flagga och en jättemysig liten byggnad (jämfört med Kinas massiva überflådiga anläggning med höga palmer och murar) med julkrans på porten och pynt i alla fönster. MYSPYS SNART SES VI SWEDEN!

Kärlek.

I'm so sowy

Det är lite mycket nu. Håller på och flyttar grejjer till nya placet, försöker spendera kvalitetstid med finaste roomie, jobba tusen timmar om dagen ochsåvidareyouknow. Nästa vecka flyttar jag på mig helt och då kommer jag inte ha internet, kommer skaffa mobilt internet när jag kommer hem från Suecia. Innan dess får jag sätta mig i en buske utanför någon ambassad i området och snylta på deras WiFi.

När jag går nerför gatan i solljuset påväg till jobbet så sjunger dom så fint för mig.


sdbcjhdfbks

Kan man gå över öresundsbron? Om inte så önskar jag mig tågresa till och från flygplatsen i julklapp.

Nu skall jag gå ner och sparka snubben som spelar flöjt utanför mitt fönster i skrevet jävligt hårt. Godnatt

whatchu know bout that

Greetings

Efter sömnförsök #578 gick jag och väckte AC vid 05.45. Hon kom plötsligt på att hon var ledig idag så vi satte oss i vardagsrummet och konverserade en sväng. Vid 06.20 tog jag en runda med vovven, hon gick och la sig iegn och sen kollade jag på ett par BreakingNYC avsnitt och somnade till lite vid 07.30 och vaknade igen vid 08.45.

Jag har alltså sovit en timme och en kvart och sitter nu här klockan 09.27 nyduchad med kaffe och skall springa lite ärenden sen jobba 12-21. Mcfly och One Republic skall väcka mig, KAPOW!!!!!


insomnia.

5.10am. upp om 4 timmar.


tonight.

Får gåshud av människorna i mitt liv. Vilka jävla klippor jag har äran att vara vän med. Basåattnivet.

Ikväll är det jag, One Republic, vovven och mitt päpple.

truth.

Tankar och känslor hittils, drygt 3 månader efter flytt? I stora drag har jag upplevt det på alla sätt jag ville. De känslor jag ville framkalla med flytten har upplevts och jag flyttade helt i rätt syfte för mig själv. Många portugiser har tyckt att jag har varit knäpp i huvudet som lämnat bästa rika Sverige och många svenskar har ansett min flytt som härlig då jag nu bor i ett land där man kan gå i kofta i december, och jag vill motargumentera båda sidor.

Jag har pluggat massor med år i Sverige, haft utmanings-brist och känt mig fången i både kultur och vardag. Vad det innebär? Jag har känt mig uttråkad av det svenska språket, den svenska mentaliteten i den bemärkelsen att jag vill uppleva andra kulturers förhållandesätt till sin egen vardag. Jag tror många kan argumentera för att Sverige nog är det tryggaste landet i hela världen, man kan tjäna bra med pengar, allt fungerar så utomordentligt bra i vardagen, man får utbildning gratis, lån för precis allt och bidrag till i princip lika mycket. Detta är givetvis hur bra som hellst, trygghet är inget negativt och jag tackar gud att jag föddes i Sverige för det har gett mig möjlighet att ta mig från det och se annat. Men efter hur många år som hellst i skolan tål jag inte längre framtids/karriärsplaner och tankar, jag vill bara vara lycklig. Just nu. Sverige kvävde mig och för att uppskatta tryggheten igen var jag tvungen att lämna den.

Lycka är relativt och innebär inte pengar och trygghet för alla. Nu tjänar jag nästan ingenting men har aldrig kännt mig mer levande. Jag lever äntligen för stunden (med framtiden i åtanke givetvis) och får andas frisk luft. Min friska luft består av nya kulturer, nya språk, nya utmaningar varje dag som gör mig nervös till max, nya transportmedel, ny vardag, nya landskap, ny mentalitet runt mig, panikångest, lösa problem, pirr i magen, kämpa med språket, mysa med främlingar under paraply på gatan, låta tiden rinna iväg. Här i Lissabon har allt vänts uppochner i mitt liv och jag älskar det. Vi har gas-spis, gas-ugn, gas till varmvattnet som måste slås på vid varje användning, vi hänger tvätt i linor på på franska balkong, jag sover på en hemsk bäddsoffa i vadragsrummet, det finns noll värme i lägenheten, lönen är nästan obefintlig jämfört med Sverige, det är ljud överallt och stoj och stim i trappan.

MEN:

Jag tänker inte "ush, nu fattar jag hur mycket bättre Sverige är" utan jag kan äntligen uppskatta de enkla sakerna i livet, det som spelar roll för just mig och mitt sinne. Jag känner mig som mig själv. Jag jobbar med ett gäng så ofattbart härliga människor som gör att folk på för många jobb i Sverige känns som självmordsbenägna livshatande emos. Dessa människorna gnäller aldrig, pratar all världens språk och jag hade aldrig kunnat tänka mig att det kunde kännas så kul att jobba. I Sverige finns en alldeles för inprintad "fan det e måndag, fan nu är det dax att jobba, nu super vi oss aspackade till helgen för att förtränga att det är ny vecka snart"-mentalitet som jag aldrig kommer tillåta mig själv att ha. Den asdåliga lönen spelar inte ett piss roll när vardagen känns såhär, för äntligen får man slita för pengar och uppleva en underbar vardag och känna att man lever. Får låta hur klyshigt det vill, jag bryr mig inte ett smack.

Jag tycker att kontraster i både levnadsstandard och kultur generellt är superviktigt för uppskattning, självdistans och utveckling. Jag har utvecklats mer under 2 månader här än 5 år i Sverige, och just nu vill jag befinna mig här i Lissabon och se hur långt mitt sinne kan utvecklas och hur mycket jag kan lära mig innan jag kanske bosätter mig i Sverige igen sen. Jag har ingen aning om hur jag vill göra nästa år och det gör mig så lycklig. Medans jag väntar och ser så pratar jag med England i telefon varje dag, myser i min lägenhet med bjälkar och trycker i mig digestivekex som om det inte vore någon morgondag. Nej jag vill inte vinna en miljon så jag kan "slippa jobba", min version av heaven är inte en paradis-strand i Thailand och nej jag vill inte ha 100% trygghet och leva i en bubbla hela livet. Folk kan kasta rikedom och framgång i ansiktet på mig, för jag lever äntligen.
tjarå!

Roomie drog till släkten så jag spelar McFly högt som fan och gör rostmackor utav bara satan. Har haft sms-konferans med min nya hyresvärd och kommer förmodligen spendera eftermiddagen med att kedjedricka kaffe och glo på alla BreakingNYC avsnitt som finns. Det regnar. Hade det inte regnat hade jag givetvis sprungit runt och gjort tusenmiljarder effektiva och superduper produktiva ärenden istället för att ligga hemma och lata mig. Givetvis. Det fattar ju vem som hellst.


hej lördag!

Went from party-mode till hemma-mode. Hällde i oss lite sangria, lagade mysmiddag och städade.

välkommen till Kim


HÄHÄHÄHÄHÄ

Ni vet lägenheten pissnära mitt jobb? Kikade på den förra veckan och vet ni...?I got keys.

I is happy female.

Snart bor jag högst upp in 50 kvadrats liten asmysig takvåning i ett vackert 4 våningshus granne med Hollands, Bulgariens och Rumäniens ambassader med security dygnet runt. Jag kan springa hem på lunchen och rasta vovven och käka och jag kan ta en sväng ner till hamnen när jag vill. Har en grym djuraffär 3 min bort och Mini Preco (jordens bästa mataffär) runt hörnet. Hej hej hej hej hej hej hej hej!

Tack till jordens bästa roomie som hämtade upp nycklarna när jag jobbade. Finaste finaste tösen!

Rua São Caetano 36
, Lisboa
.

mindfuck.

Väntade på bussen efter jobbet utanför venuen där Mcfly uppträdde. Medan dom uppträdde. Hade kunnat gråta floder, men att känna deras fina närvaro är värt mer än alla bitterheter i världen för att jag inte kunde vara där inne och drunkna i tonerna. Våra fina grabbar har iallafall befunnit sig i stan hela dagen och spridit positiv energi, och det tackar jag för. Hoppas portugiserna hade en fantastik kväll!!

Imorgon skall jag berätta lite news.


Ledsen.

Jag är ledsen över att McFy kommer till Lissabon imorgon, över gatan från mitt jobb.
Jag är ledsen över oron att förlora lägenheten (ja, jag älskade den)
Jag är ledsen över att jag saknar folk.
Jag är ledsen för stressen av..... den där saken som bara Josso vet om.
Jag är ledsen över att min roommate skall flytta hem igen.
Jag är ledsen över att jag är så känslig.
Jag är ledsen över att Ellie inte kommer ihåg Noah.

Man måste få vara ledsen ibland.

oh holy niiiiightttttttt

You know what time it is forum?

DET ÄR DAX ATT PLOCKA FRAM MARIAH CAREEEEEY!!


julfest.

Firmafest. Jag var full. Vi åkte privatbussar. Jag kissade bakom bussen framför ett helväggs-fönster in till festen. Vi festade vid jesus. Vi hade en fetma anlägging med alla massa hundratals anställda från hela Teleperformance. Vi hade en terass med utsikt över hela Lissabon. Idag är jag bakis.
önskelista

Jag önskar mig:

Försvarets hudsalva
Munskölj från apoteket
Mannagryn
SVENSKT LÖSGODIS FÖRFAN!!!!!!
Mexicana-pulver att ha i köttfärs
Diskborste

Japp.


another thing..

Och just ja jag har en visning på ett rum i en lägenhet på söndag. Den ligger 5 min gång från jobb, 10 min gång från utomhusgymmet, typ 0 min gång från bästa mataffären där våra digestivekex säljs, 9 min gång från ALLA spårvagnar/bussar/tåg, 20 min gång från Bairro, vovven är välkommen, det är på 4e våningen = lugn och ro.

VA? Näe jag har inte alls planerat hur jag ska möblera? Va?

hejsvejtjohejj

Rubrikerna blir mer och mer avancerade. Shut up. Nu har kylan kommit till Lissabon, iallafall på natten. Fyfan så in i helvetes kallt här hemma, kan vara för att jag ligger i vardagsrummet vid balkongdörrarna och inga lägenheter här har central heating. Fin fint! Sover i full mundering medan folk brölar som kossor på gatan fram tills småtimmarna. Har det finemang på jobbet, laddar mentalt inför julfesten på lördag. Ni vet jesusstatyn?JA där vi ska ha julfesten. Vi ska festa i jesus. Ha ha ha ha ha ha ha ha haa.

Nu ska ja glo på Two and a half men.

HEJ HEJ VÄRLDEN HEJ!!!!

Morsning korsning i lingonskogen! Hur mycket snö har ni? Som vanligt verkar lilla London få psykbryt och stänga halva verksamheten såfort dom får lite frost på rutan. HA HA. Svinkul. Hur mkt snö har Sweden? (Martin jag vill ha exakta mått, ut med tumstocken!). Jag och min nacke laddar för en dag till med våra britter. Igår råkade Michael halv-glömma allvarligheten med min nackspärr och kittlade mig så mitt huvud for upp i luften och jag skrek tills det brann i halsen. Det var kul. Hans kommentar: "But I thought I'd tickle you on the right side so you'd look right and not left..". Nämen så kärt av honom att plötsligt tänka på att jag hade mest ont i vänstra sidan då! Organiserad ondska.

Nu ska jag dricka kaffe i sugrör ur näsan och rulla ner till spårvääägnen. Okejbye!
tjingtjong hongkong

HEJ HEJ!! Här ligger vi med nackspärr, kanonkul! Vaknade upp imorse..åsså....AOOOCH!! Va? Näe!
För kanske 1,5 år sen råkade jag twista nacken en milimeter när jag sov och vaknade upp med en 100% ofungerande nacke. Tog kanske 3 dagar att gå bort bara, men every now and then kommer det tillbaka om jag ligger konstigt (eller om det bara sporadiskt känner för att komma tillbaka) och då tar det kanske en dag att försvinna helt men den lilla dagen är ett hiiillveedeee. MEN VILKET KUL INLÄGG DÅ. Skitsamma nu ska jag gråta och äta frukost vara hungrig för jag har ingen mat sen jobba (hhhHAHAHAHAHAAHAHAHAhhahahahaah hurdå? ja kan inte röra mig, så kul!!)


RSS 2.0